Levert

tevreden klanten.

Historiek Rafina

1954Oprichting Rafina NV door Raf Delabie, die het bedrijf liet uitgroeien tot een begrip in de sector.

De succesvolle geschiedenis van Rafina begon toen Raf Delabie in 1954 de firma stichtte als een toonaangevend bedrijf binnen het marksegment van de slagerijgrossiers.

1960Rafina groeit meer en meer uit tot een allround leverancier met een bijzonder uitgebreid gamma.

Stilaan groeide Rafina uit tot een allround leverancier met een bijzonder uitgebreid gamma aan verfijnde vleeswaren, kazen, delicatessen, bereide gerechten, conserven, diepvriesproducten en zoveel ander lekkers. De logische evolutie naar een «one-stop-shopping» formule was het gevolg van de doorgedreven service die Rafina aan haar gediversifieerde klantenportefeuille wou aanbieden.

1993Claude Delabie en echtgenote Nadine nemen de fakkel over van Raf & Sabine Delabie.

In 1993 diende zich vervolgens een nieuwe generatie aan. Zoon Claude Delabie en echtgenote Nadine vonden de tijd rijp om in Lauwe de huidige 4000 m² grote bedrijfsgebouwen in gebruik te nemen. En dit om de klant altijd meer van dienst te zijn.

2003Introductie productscanning & ERP-systeem

In 2003 werd opnieuw een nieuwe mijlpaal bereikt door de invoering van de productscanning. Na de toepassing van het fifo-principe, van computergestuurde temperatuurcontroles en van een sluitend HACCP-draaiboek, bood de automatisering van de orderpicking een bijkomende garantie inzake voedselveiligheid. Een doelstelling die Rafina tot op vandaag als prioritair beschouwt.

2013Een nieuwe en dynamische koers wordt uitgetekend. Rafina weet dan ook als geen ander traditie en evolutie te combineren.

De familie De Brauwer neemt Rafina NV over van de familie Delabie. Zo blijft Rafina NV een echte familiale onderneming. Onder leiding van Didier De Brauwer wordt een nieuwe en dynamische koers uitgetekend, samen met de vertrouwde Rafina medewerkers. Met deze mix van traditie en innovatie willen wij onze klanten nog beter van dienst zijn.

2017Overname Triporteur NV door Rafina NV; waarbij alle werkzaamheden worden gecentraliseerd in Lauwe.

Historiek Triporteur

1934Oprichting Triporteur NV door André Desmet die met zijn bakfiets of “Triporteur” een kaasgroothandel begon.

1977Jean-Pierre, zoon van André, neemt de zaak over.

1980In gebruikname nieuw bedrijfsgebouw van 4200m²

1995Met Jan Desmet komt de 3e generatie in het bedrijf.

2017Overname Triporteur NV door Rafina NV; waarbij alle werkzaamheden worden gecentraliseerd in Lauwe.

Privacyverklaringmade by Visual